Verslag Newbee Irene

De ervaringen van een ‘newbee’

Voor alles is een eerste keer. Zo ook je allereerste Barbershop Festival. 
Voor Corinne, Irene, Patricia, Demia en Terry was hun deelname aan het Festival de eerste keer.

Van deze nieuwkomers heeft Irene Eijkelkamp een leuk verslag geschreven hoe zij het Festival heeft ervaren. Al sinds 2019 een gerespecteerd koorlid en nu voor de eerste keer met de overige dames van Miracle Sound in de spotlights. Lees hieronder haar enthousiaste verhaal.

Irene Eijkelkamp

Gisteren stond ik voor de eerste keer met mijn koor Miracle Sound Barbershop Harmony Doetinchem bij Sing! 2023 International Barbershop Festival in Apeldoorn.

Eindelijk is het zover! We hebben vele maanden hard gewerkt, nieuwe kleding uitgezocht, een werkweekend met coaching gehad en een try-out overleefd.

Make-up

Ik zit al vroeg in mijn roze-zwarte reiskleding in de auto. Tijdens de rit doe ik al mijn stemoefeningen, want om 8.30 uur worden we al verwacht in de inzingruimte. Na het inzingen is het tijd om me om te kleden en op te maken. En regelmatig hoor ik om mij heen: “Wil je mij even helpen?” of “Zit het goed zo?” en “Kom maar, ik doe het voor je.” De controle van de make-up zorgt voor hier en daar een extra laagje blush, streepje paars op de oogleden of gewoon een lieve knipoog. Nog even de laatste eigenwijze haren temmen! Van achter uit de kleedruimte roept iemand: “Denk aan je lippenstift!”. Ik moet glimlachen.

Interactie met de jury

En dan begint het wachten op de afgesproken plek op het moment dat we opgehaald worden. Het gaat beginnen!! Als het koor voor ons klaar is, loop ik als eerste het podium op. De gordijnen zijn nog gesloten en ik haal even diep adem. Als iedereen staat en de dirigente het seintje geeft, gaan de gordijnen open. Op zo’n tien meter afstand zit de jury. De rest van de zaal is bijna helemaal donker. De pitch voor de juiste toonhoogte klinkt en de rest gaat eigenlijk vanzelf. De nummers Good Luck Charm en Always on my mind klinken prachtig in het Orpheustheater. Tijdens het zingen heb ik zelfs tijd om te genieten. Complimenten aan de juryleden die zorgen voor een fijne interactie en een oprecht gevoel van waardering. Het applaus van het publiek voelt als een warme deken. De gordijnen sluiten en ik verlaat het podium weer. Ik heb mijn best gedaan en als ik naar de anderen kijk, zie ik dat zij dat ook gedaan hebben.

Tevreden en trots

Ik ga heel even ontspannen en koffie drinken. Daarna ga ik mij weer omkleden en de zaal in om de andere koren te kunnen bewonderen en aanmoedigen! Een leuke, leerzaam en inspirerende middag! Mèt aan het einde nog een prachtig kwartet om, tijdens het wachten op de uitslag, te beluisteren. Ons koor blijkt het koor met de meeste vooruitgang. Een score van ruim 69% en een mooie 10e plek als resultaat. Ik ben zeer tevreden en trots.

Afterglow

Na het avondprogramma waarbij de winnende kwartetten en koren mogen optreden, volg ik de rest naar de foyer. Daar is voldoende ruimte om met alle koren in wisselende samenstelling en grootte samen te zingen. De Afterglow!! De kers op de taart. Nadien neem ik afscheid en breng ik nog een paar koorvriendinnen naar huis.

Ik heb er van genoten
en het is vast niet mijn laatste keer!

– Irene eijkelkamp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *