Kerstmatinee zondagmiddag 15 december 2019

In een prachtige omgeving in het buitengebied van Doetinchem staat het in 1930 gebouwde kerkje: De Slangenburgkerk. Op zondagmiddag 15 december ontvangen we u graag als gast en toehoorder tijdens ons KERSTMATINEE.De inloop is vanaf 14.00 uur.

In het zonnetje

Tijdens deze gezellige kerstbijeenkomst zetten we onze cursisten in het zonnetje. De afgelopen vijf weken trokken zij met ons op, leerden van alles en nog wat over (barbershop)zingen, de zangtechniek, de zanghouding en ademsteun. Maar het allerbelangrijkste, het plezier in het samen zingen. Samen met de koorleden studeerden we op twee leuke kerstsongs, vier-stemmig uiteraard.

Twee vliegen in een klap

Tijdens dit kerstmatinee zingen we met zijn allen, inclusief de cursisten, de twee nieuwe ingestudeerde kerstsongs:

 • Calypso Clapping Song 
 • All I want for Christmas is you (inderdaad, die van Mariah Carey)

Naast deze leuke optreedervaring voor de cursisten laten de koorleden van Miracle Sound een selectie van de mooiste songs uit hun kerstrepertoire horen.  Daarna doen we het nog eens dunnetjes over; de twee nieuwe songs mét de cursisten.

Kerstmatinee 15 dec 2019

Programma

14.00 uur: inloop voor de gasten met gelegenheid voor een kopje koffie of thee met een overheerlijke kerstcupcake. Om nog meer in de kerststemming te komen geniet u onderwijl van de mooie klanken van de midwinterhoornblazers Els van Benthem en Hannie Muller.

14.30 uur: Welkom aan publiek met uitleg over de workshop – Wat hebben we gedaan –hoe hebben de cursisten (en wij)  het ervaren – evt. een paar tags om te laten horen hoe vierstemmige barbershopmuziek tot stand komt

14.40 uur: Samen zingen met de cursisten (de twee nieuw ingestudeerde nummers)

14.50 uur: Feestelijk moment 😉

15.00 uur: Kwartet April zingt 2 Kerstnummers

15.15 uur: Kerstgedachte, een korte voordracht

15.25 uur: Miracle Sound zingt nog een mooie selectie uit hun kerstrepertoire

15.50 uur: Nog een keer gezamenlijk de twee nummers zingen

16.00 – …. Afronden en nog een gezellig afterglow met een glaasje glühwein of warme chocolademelk en wat lekkere hapjes

De toegang is gratis, kleingeld is handig

We stellen  de familie, vrienden en kennissen van de cursisten graag in de gelegenheid  om gratis kennis te maken met de unieke vierstemmige barbershopstijl. Én natuurlijk om de vorderingen op muzikaal gebied van hun geliefde te aanschouwen 😉 De ‘gratis toegang’  geldt uiteraard ook voor onze eigen achterban. Alleen voor de koffie/thee en overige versnaperingen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Omdat we niet over een pinapparaat beschikken is het handig wat kleingeld bij de hand te hebben.

 

 

2 reacties op “Kerstmatinee zondagmiddag 15 december 2019

 1. Lieve allemaal,

  Net terug van de afsluiting van “learn to sing” dmv een heus optreden in het kerkje op de Slangenburg aan de IJzenvoordseweg.
  Mijn schoonzoon gebruikt de term “warm hartje” en dat slaat in dit geval de spijker op de kop!
  Wat was het leuk om “learn to sing”mee te maken maar ook om het warme en welkome gevoel te ervaren om opgenomen te worden in jullie koor!

  Heel veel dank voor deze ervaring om dit mee te maken. Het enthousiasme van jullie allemaal werkt erg aanstekelijk!

  Lieve groet en geweldig fijne feestdagen gewenst.
  Mieke Nobel

 2. Met veel plezier heb ik meegedaan aan de workshop helaas kon ik door de griep niet meedoen met het optreden. Erg jammer! Ik vind het a capella zingen erg moeilijk als je totaal geen zangervaring hebt dus ga er niet mee verder. Heel erg bedankt voor de leuke workshop en heel veel succes samen.

  Groetjes Marga Schuurman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *