Miracle Sound op de Italiaanse toer

Werk- en funweekend Miracle Sound 2023

En voor je het weet zit zo’n geweldig werk- maar vooral ook funweekend er alweer op. Maanden van voorbereiding en heel veel voorpret gingen eraan vooraf. Irene E. en Helma hadden dit keer de organisatie op zich genomen. Naar volle tevredenheid (van horen zeggen). Een verslag van een weekend lang, met 27 vrouwen, ver in de Achterhoek.

Walsen, ruiken, slurpen en proeven

We beginnen vrijdagavond met een heerlijke kop koffie of thee met de alom befaamde kruidkoek van Eefke. Even landen, beetje bijpraten en oh ja, de risers moeten ook nog ‘even’ opgezet worden. Vele handen maken licht werk. Als iedereen is gesetteld, het bed heeft opgemaakt en haar slaapmaatje heeft geïnstrueerd vooral de oordoppen te gebruiken vanwege nachtelijk geluidsoverlast, starten we met de wijnproeverij. Irene (die meerdere cursussen op dit gebied gevolgd heeft) neemt ons mee in Italiaanse wijnsferen. Er wordt gewalst, geroken, geslurpt en geproefd en we noteren onze bevindingen. Zo ook voor de non-alcoholische varianten. Heerlijke mocktails die zorgen voor verrassende smaken.

De puntjes op de ï

We maken het niet al te bont want de volgende dag hebben we coaching van ‘onze’ coach Marlous Luiten. Een dag hard werken en finetunen op beide songs. Vermoeiend maar zeer leerzaam. Gelukkig met af en toe een pauze en tijdens de lunch maar liefst de keuze uit drie heerlijke maaltijdsoepen, gemaakt door Ineke, Ans en Wilma.

Een paar uurtjes ‘eigen tijd’ is zeer welkom en rond 18.30 schuiven we aan bij Spies & Grill. Rik en Marijke, de eigenaren van de groepsaccommodatie, hebben een fantastisch buffet voor ons gemaakt. We moeten het alleen nog zélf grillen. Ook een ruim aanbod voor de vegetariërs onder ons.

Eenmaal de buikjes rond was er nog één programmaonderdeel; de Fashion Parade. Niet iedereen was even enthousiast maar toen we eenmaal in onze spiksplinternieuwe outfit stonden leverde dit toch een mooi plaatje op.

BINGO!

Na een (of meer) afzakkertjes werden spontaan kwartetjes gevormd. In verschillende samenstellingen (oude en nieuwere leden) ontstonden de leukste kwartetten. Helemaal spontaan was het misschien niet; het was immers een ‘opdracht’ die op de Bingo-kaart stond. 

Italiaanse lunch

Na het pyjama-ontbijt op zondag gingen we alvast een beetje opruimen. Tassen inpakken, bed afhalen etc. En nog even tijd voor een wandelingetje, ook al werkte het weer niet echt mee. Na de koffie hadden we nog een culinaire uitdaging: ‘Maak je eigen Italiaanse lunch’, bestaande uit een foccacia, versierd wel te verstaan, een ei-groentemuffin en een rijkgevulde salade. Chaos en bende alom maar het resultaat mocht er zijn.

Ciao Ciao

En aan alle leuke dingen komt een eind. Ook aan dit fantastische werk- en funweekend. De organisatie was erg benieuwd naar de gemaakte opdrachten op de bingokaart. Zij kwam tot het unanieme besluit dat we natuurlijk allemaal winnaars zijn, maar er toch één ultieme winnaar was aan te wijzen, namelijk: Terry! Zij ging aan de haal met het enige echte Miracle Sound vogelhuisje.

Dank aan de cakebakkers en soepmakers, de riser-helpers, de coach en de dirigent en vooral ook ieders enthousiaste inzet. Je kunt als organisatie van alles en nog wat bedenken maar SAMEN maak je het af. En daar is Miracle Sound heel goed in! Een weekend met een gouden én rood-wit-groen randje. 

Een ‘kleine selectie uit de vele foto’s:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *