Lid worden

In het onderstaande overzicht vind je allerhande informatie over je lidmaatschap bij Miracle Sound.

Meer informatie

Wil je, voordat je komt kijken, meer informatie neem dan gerust contact op met Ineke Bais
06 – 295 38 202 of mail naar miraclesounddoetinchem@gmail.com.

Vrijblijvend kijken en luisteren

Alvorens lid te worden bestaat de mogelijkheid twee repetitie-avonden vrijblijvend bij te wonen. Tijdens één van deze twee avonden wordt een stemtest afgenomen zodat bepaald kan worden bij welk van de vier stempartijen jouw stem hoort. Heb je een stem, waarvan we op dat moment voldoende mensen hebben, wordt door de Dirigent met je overlegd of je ook een andere stempartij kunt zingen.

Wie kan er lid worden?

Iedere vrouw vanaf 17 jaar is welkom. Noten lezen is niet noodzakelijk. Belangrijker is een flinke portie enthousiasme. Wel verwachten we dat je op de wekelijkse repetities aanwezig bent en thuis ook oefent. Hiervoor gebruiken wij het programma NoteWorthy Composer. Je krijgt daarvoor uitgebreide instructies. Ook gebruiken we teachtracks en maken we gebruik van de Rehears app die je installeert op je mobiele telefoon.  Als je de kennismakingsperiode goed hebt afgerond en er plaats is voor jouw stem in het koor kun je lid worden.

Waarom een kennismakingsperiode?

Zowel voor het koor als voor jezelf is het prettig om snel te weten wat je aan elkaar hebt. Heb je het naar je zin bij het koor, past je stem bij het koor, kun je het tempo van het koor bijhouden e.d. Daarom vragen we nieuwe leden een kennismakingsprogramma te doorlopen. In deze periode van 8 weken doe je als aspirant-lid mee met het koor en je sluit deze periode af met het zingen van twee songs (auditie). Je wordt daarin begeleid door je sectional leader (de leider van jouw stempartij). Dit gebeurt in kwartetvorm en, behalve de dirigent en een bestuurslid, is hier geen publiek bij.

Het is natuurlijk best even spannend zo’n auditie moment en dat beïnvloedt meestal het zingen. Uiteraard houden we hier rekening mee. We willen wel graag zien dat je goed gestudeerd hebt op de songs en we proberen in te schatten of je het tempo van het koor bij kunt houden. We doen onze uiterste best er een ontspannen moment van te maken dat niet te lang duurt. Alle koorleden zijn nog aan het leren dat scheelt. Til er dus niet te zwaar aan.

Nadat je gezongen hebt, verlaat je even de ruimte en wordt er overlegd of je bij het koor past. Dat hoor je dan ook meteen. Bij een positieve uitslag word je lid van het koor. Bij een negatieve uitslag proberen we zo duidelijk mogelijk uit te leggen waarom het niet gaat.

Repetitie

We repeteren op donderdagavond van 19.45-22.15 uur. 
Locatie: de Goede Herderkerk, Eikenlaan 10 in Doetinchem.
Rond 21.00 uur pauzeren we en 1 keer per maand ‘borrelen’ we nog even na afloop.
Tijdens de repetities wordt niet alleen gezongen, we doen ook inzing- en ademhalingsoefeningen en er wordt aandacht besteed aan choreografie, passend bij de nummers die we zingen.

Contributie

Als aspirant lid betaal je voor de eerste 6 weken maar € 20,00. Ga je na de kennismakingsperiode door, dan word je lid van het koor en betaal je een contributie van € 70,- per kwartaal. Dit bedrag wordt via een automatische incasso geïnd (via de penningmeester). Wij hanteren een borg van € 20,-  voor kleding, bladmuziek en CD’s.

Gezelligheid

Vergeet niet, we zingen allemaal voor de gezelligheid en een avond ontspanning! Nieuwe leden worden met open armen ontvangen. Ook als je alleen komt zul je je meteen thuis voelen binnen ons koor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *