Terug in de tijd

Een terugblik van onze belangrijkste belevenissen

2007

Nieuwe geluiden bij Miracle Sound
Een nieuwe dirigent, een vernieuwde website en een andere repetitieavond. De vrouwen van het Achterhoekse barbershopkoor Miracle Sound zijn 2007 met een schone lei begonnen. ‘Een mooi instapmoment.’

Dat meldt de Gelderlander op 12 januari 2007.

2006

Kerstoptredens
In de periode van 9 t/m 19 december hebben we diverse kerstoptredens verzorgd.
9/12: Kerstmarkt Doesburg
14/12: Kerstmarkt in het verzorgingshuis Den Ooiman (waar we wekelijks repeteren).
16/12: Op he prachtige landgoed Schloss Moyland opgetreden tijdens de Kerstmarkt. We waren over het hele park te horen.
17/12: Kerstmarkt Doetinchem
19/12: ’s middags een kerstoptreden bij de Katholieke Ouderen Bond Doetinchem en ’s avonds ter afsluiting bij het Katholiek Vrouwen Gilde in Terborg.

10, 11 en 12 november 2006
Funweekend in Eibergen met als thema ‘The Sixties’ en op zondagmorgen een coaching van Heidi Roosenmaallen (van het kampioenskwartet Harvey’s Angels)

2005

9 oktober 2005
Op initiatief van onze voorzitter Ineke Bais wordt een ‘zeven korendag’ gehouden in Gorssel. De deelnemende koren zijn: Between two Rivers, Butterfly Sound, New Achord, Swinging Woodnotes, The Midland Sound, The Swinging Stones. Als intermezzo treedt op het mannensextet Sixtessens.
’s Morgens gaan we onder leiding van Peter Iseger aan het werk. Tijdens de show die we ’s middags voor elkaar houden treedt Taco Bais als speaker op.

KorendagGorssel1  


Ter afsluiting van de Korendag in Gorssel zingen de zeven deelnemende koren het lied Irish Blessing onder leiding van Peter Iseger.

  Conventie-historie
Iedere twee jaar wordt door Holland Harmony een nationale Conventie (wedstrijd) georganiseerd, waar we sinds 1995 van de partij zijn. Dat jaar behaalden we in Veldhoven van de 13 deelnemende koren een zeer verdienstelijke 7e plaats.

conventie1999
In 1997 en 1999 in Papendal bij Arnhem deden we weer mee, de eerste keer werd het een 4e plaats, de tweede keer zelfs een bronzen medaille (foto). Jammer genoeg lukte het in 2001 niet zo hoog te eindigen, het werd in Noordwijkerhout een 13e plaats. Door een dirigentenwisseling en de verhuizing van ons koor naar Doetinchem hebben we besloten in 2003 niet mee te dingen. Maar in 2005 waren we er weer bij in Veldhoven. De concurrentie was zwaar en het werd een 14e plaats. (van de 19 koren).
HS10jaar  


19 november 2000
Op deze dag vieren we ons tweede lustrum. The (dan nog) Happy Singers bestaan 10 jaar en vieren dit in de Smeltkroes in Ulft. Als gastkoren treden op New Achord en The Dolphin Barber Mates uit Harderwijk en 4Tune uit Malden. Tevens geven de kwartetten Vocal Chords, Twinkle en Close4Ever acte de présance.

1995
5 jarig bestaan gevierd in de Smeltkroes.

20 maart 1993
Onder leiding van Ferdy Cornelissen winnen we het Graafschapbode Lentefestival in de Catharinakerk te Doetinchem. Aan dit festival deden 28 koren mee.

3 maart 1991
Op deze zondagochtend hebben we voor het eerst een barbershopconcert gegeven in de Smeltkroes o.l.v. Paul Kröner. Onze gasten waren: The Greyhound Barbershop Singers en kwartet Just for Fun uit Winterswijk en Blend uit Sonsbeek (Duitsland).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *