Nieuwsarchief 2010

17-12-2010
Open Podium on Tour
Wederom met de overige finalisten traden we op in de Gruitpoort in Doetinchem.

20-11-2010
Open Podium on Tour
In streektheater De Pol in Aalten traden we op met de overige finalisten van het Open Podium.

6-11-2010
Jubileumshow 20 jaar Barbershop

Optreden MS voor de pauze

Dit jaar vierden we ons 20-jarig jubileum met diverse activiteiten door het jaar heen met als hoogtepunt deze jubileumshow in de Media Wegener Zaal van het mooie nieuwe theater Amphion in Doetinchem. Onze gasten waren: Bigband BaJAZZO uit Emmerich, Herenkwartet KeyChord, onze ‘eigen meiden’ Close4Ever en het geheel werd gepresenteerd door Maatje 44.

bekijk hier de uitnodiging

2-10-2010
Zutphen Zingt
De Lionsclub Zutphen organiseerde op 2 oktober 2010 de korendag ‘Zutphen Zingt’. Op verschillende locaties werd door koren gezongen voor het goede doel. Hier wilden wij uiteraard ons steentje aan bijdragen.

25-9-2010
Finale Open Podium
In de Rabobank Zaal van het nieuwe theater Amphion deden we mee aan de finale van het Open Podium. We namen het op tegen: het duo Phrase, de jonge band Catch, de symfonische rockband Jemig en zanger/gitarist Bryan Tuenter. Een geweldige ervaring met als winnaar Catch!

20-9-2010
In het kader van ons jubileumjaar organiseerden we een workshop ‘Show-make-up’ zodat we meer inzicht krijgen waar show-make-up aan moet voldoen. Dit met het oog op onze optredens tijdens het Open Podium, onze Jubileumshow, maar ook straks de Conventie.

18-9-2010
Promotie ‘Zutphen Zingt’
De organisatie vroeg ons mee te willen werken aan het maken van een mini promofilmpje door omroep Gelderland voor “Zutphen zingt”. Een delegatie van ons koor gaf daar graag gehoor aan.

21-8-2010
Lettie en Arie samen 100!
Altijd leuk natuurlijk een feestje. Maar zeker als een van de leden haar vijftigste verjaardag, samen met haar man, met ons wil vieren. We waren dus ook in grote getale aanwezig en hebben uiteraard een aantal songs ten gehore gebracht. Het was een super gezellig feest op een prachtige locatie, ver in de Achterhoek en we hadden er ook nog fantastisch weer bij…. een mooi begin van ons ‘zangseizoen’. Lettie en Arie, van harte proficiat!

19-8-2010
We zijn weer begonnen
Na een heerlijke zomer starten we vandaag weer met onze wekelijkse repetities. Lekker zingen met elkaar maar ook hard werken. Op naar de finale van het Open Podium en natuurlijk onze jubileumshow op 6 november.

4-7-2010
Laatste repetitie. Op 01 juli is onze laatste repetitieavond en gaan daarna lekker genieten van onze vakanties. Iedereen een hele fijne zomer gewenst.

Op 19 augustus beginnen de repetities weer en gaan we weer fris en fruitig aan de slag. Tot dan!

3-7-2010
JubileumGLOW, afsluiting seizoen
Op de prachtige locatie, bij Diny in de tuin, hebben we onze speciale ‘JubileumGLOW’gehouden met als gasten, New Achord uit Harderwijk. Waarom? Dit koor was de bakermat van ons koor. 20 jaar geleden kwamen de eerste barbershopklanken die ons koor ooit hoorde, uit de keeltjes van de dames van New Achord. Aan die tijd hebben wij richting New Achord altijd een warm gevoel overgehouden.
Het was beregezellig. Begonnen met heerlijke taartjes van (inmiddels ook onze huis-)bakker Lurvink. Voor en met elkaar gezongen, genoten van het buffet en een lekker glaasje ontbrak er ook niet aan.
Dit alles is, mede door de goede voorbereidingen van Diny, Henk en Ria, een fantastische avond geworden. Hartelijk dank daarvoor.

29-6-2010
40-jarig huwelijksfeest van Trees en Joop
Tijdens dit mooie feest van Trees en Joop, in de tuin van ‘de Bourgondiër’, hebben we een aantal favoriete nummers van Trees ten gehore gebracht.

13-6-2010
Oude IJsselstreek Muziekfestival – Gendringen
Tijdens de vierde editie van het Oude IJsselstreek Muziekfestival stonden we gezamenlijk op het podium met de Gendringse Orkest Vereniging. Om en om traden we op wat voor een leuk contrast zorgde. Vandaag onder leiding van onze assistent dirigent Els Peters.

6-6-2010
Korenfestival Doetinchem
Op deze eerste zondag in juni deden we mee aan de 5e editie van het door Mooi Koor Man georganiseerde korenfestival op tien verschillende podia in Doetinchem. Maar liefst 30 koren hebben, verspreid over de binnenstad van Doetinchem hun zangkunsten vertoond.

Tijdens ons derde optreden……. Lekker ijsje Carla en Mirjam?…………… ‘Op de brug’

5-5-2010
Foto-expositie
Tijdens deze expositie toonden we groepsfoto’s genomen door de jaren heen. Verder hingen er de zelf geschilderde portretten van de huidige leden. De foto’s hingen bij de ingang van verpleeghuis Den Ooiman en waren de hele maand mei te bezichtigen. Op 6 mei, werd de fototentoonstelling ‘officieel’ geopend. De dag ervoor waren onze mannnen zo aardig ons te helpen de foto’s netjes op te hangen. Taco en Wim, bedankt. Ook Els bedankt voor de mooie pass-partouts.

29-4-2010
Coaching Mieneke Ewald
Wat een heerlijke coaching-avond hadden we samen met Mieneke Ewald, super. Deze enthousiaste coach uit Brielle ondernam een ‘wereldreis’ om met ons in de Achterhoek te werken aan allerhande barbershoptechnieken.

Bekijk hier het filmpje dat Ineke tijdens de avond maakte.

Op sommige punten misschien een klein verschil van inzicht maar over de kledingkeuze waren ze het in ieder geval eens.

22-4-2010
Dit podium was niet helemaal berekend op onze ‘pasjes en dansjes’ maar het publiek genoot in ieder geval van ons optreden. We waren te gast bij Zangkoor Kunstgenot.

14-4-2010
Open Podium Amphion – naar de finale!
Daar stonden we dan, in vol ornaat. De 3e voorronde van het Open Podium in Schouwburg Amphion in Doetinchem vond plaats op 13 april en we mochten als eerste het spits afbijten. Enigszins gespannen maar vooral met veel plezier hebben we laten zien en horen wat barbershop zingen is. Met lovende woorden van een deskundig panel en met de meeste stemmen van het publiek resulteerde dit in een finaleplaats. Een geweldige opsteker voor ons allen en we zien met plezier uit naar de finale die plaatsvindt op zaterdag 25 september in het nieuwe Amphion in de Rabobankzaal.

Zowel de Gelderlander, als Doetinchems Vizier maken melding van onze finaleplaats.

(Foto: Rinel Kok)

15-3-2010
Crea-bea met verf
Onze tweede activiteit vanwege het jubileumjaar vond plaats in het Liemerscollege in Didam. In het ‘knutsellokaal’ ging ieder met haar eigen portret aan de slag. Dit resulteerde in een bonte verzameling van unieke portretten. Deze fantastische avond werd mogelijk gemaakt door ‘onze Els’ waarvoor onze hartelijke dank.
Op 6 mei worden de portretten getoond tijdens de fototentoonstelling in Den Ooiman.

1-3-2010
Violen-actie
Op veler verzoek wederom de ‘violen-actie’ gehouden. Een leuke opbrengst voor de koorkas maar bovenal hele leuke en positieve reacties op de kwaliteit van de violen. Onze trouwe ‘afnemers’ kunnen volgend jaar weer op ons rekenen.

9-1-2010
De Start van ons Jubileumjaar
Op 9 januari, barre weersomstandigheden trotserend, luidden we ons jubileumjaar in. Dit gezellige feest, met onze partners, vond plaats in Partycentrum De Dèèl in Loerbeek.

Na ontvangst van Ineke en Helma, kennismaken onder het genot van een drankje en heerlijke oliebol (toch, Ans&Wilma?)

Eerst nog even omkleden en oefenen. Daarna zongen onze mannen vol overgave Heart of my Heart voor ons.

De dames waren duidelijk onder de indruk. Na afloop gaven de mannen ‘hun fluoriserende knipperend hart’ aan hun ega.

Nu eerst tijd voor een lekker hapje. We genoten van een goed verzorgd warm- en koud buffet

Natuurlijk moesten we ook nog wat zingen. ‘Onze Jurrien’ kreeg van ons ook een knuffel in de vorm van een hart. Astrid sprak vol trots onze leden van verdienste toe, Paulien en Doris

Deze dames zijn al 20 jaar lid en als lid van verdienste benoemd voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid. Paulien en Doris zijn verguld met de zilveren hanger (ook weer een hart) en de bloemen. Proficiat meiden!

Na eerst wat uitleg bij de ‘Black Jack en Roulette-tafel’ gaan we met zijn allen een gokje wagen. Al met al hebben we ons uitstekend vermaakt en is dit zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *