Barbershopper of the year Els Peters

Nominatie dirigent Miracle Sound

Op de vraag van Holland Harmony, de overkoepelende organisatie van heel barbershoppend Nederland, wie volgens ons de Barbershopper of the Year zou moeten worden, hoefden wij niet lang na te denken.

Wij van Miracle Sound nomineren de dirigent van Miracle Sound

Els Peters, begonnen als bas in ons koor en later voor de leeuwen gegooid als autodidactisch dirigent heeft zij zich ontpopt als een zeer muzikale en leergierige dirigent. Ze volgde vele Harmony Colleges, dirigenten dagen, workshops en ging voor ons zelfs naar een Harmony College in Nashville. Werd voor ons en andere koren gecoached door onze Holland Harmony coaches. Kortom, ze was als een spons en zoog alles gretig op.

Live of zoom?

Vanaf dag 1 dat we niet meer live met elkaar mochten zingen zette Els zich krachtig in ons wekelijks aan het zoomen te krijgen. Had je een technisch probleem, geen laptop of wat dan ook, Els regelde wel wat. Echt meerstemmig zingen is via Zoom helaas niet mogelijk.
Maar creatief als ze is werd ook dat opgelost en stonden wij veelvuldig thuis uit volle borst te zingen voor ons scherm. De meest humoristische en energiegevende warming up YouTube video’s kwamen voorbij. Lessen muziekleer werden gegeven. Quizzen. Niets was en is Els te veel.

Verbinding in ‘lief & leed’

Daar zijn veel uren aan voorbereiding in gestoken. En ook nu in deze weken dat we weer niet live mogen zingen…. Els ís er weer en bezorgt ons opnieuw een avond die je niet wilt missen. Er wordt geleerd, gelachen en soms komt er een traantje. We delen elkaars lief en leed. We willen de verbinding houden. Spil en aanjager in dit alles is Els.

Motiveren en relativeren

Els heeft de eigenschap een groep te motiveren, bij elkaar te houden, te laten voelen waar het allemaal omdraait in het leven. Te relativeren. En least but not last; te dirigeren. Els heeft een drukke baan als mbo docente en ook fysiek is het niet altijd even handig voor haar maar al 10 jaar is ze er iedere repetitie en zet ze zich voor de volle 100% in voor ons koor.

Iedere repetitie is een feestje en we lachen wat af. Vaak ga je wat moe van huis maar na een repetitie met Els kom je weer opgeladen thuis. Dus nogmaals, wij NOMINEREN met kracht en veel liefde Els die onze grootste hobby, barbershop zingen, op onnavolgbare manier mogelijk maakt!

Nominatie:

Er kan er maar één de winnaar zijn. En een eervolle vermelding is natuurlijk ook heel fraai. Ons maakt het verder niet uit. Els Peters is en blijft onze Barbershopper of the Year(s).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *