bladmuziek kerst

We zijn begonnen! Workshop a capella zingen in een koor

Vanavond zijn we met 11 enthousiaste cursisten gestart met de Workshop a-capella zingen in een koor. Een traject van 5 weken en wat was het leuk! Om 19.00 uur zijn de eerste koorleden al binnen om koffie te zetten, de risers op te bouwen, de naambadges klaar te leggen en niet geheel onbelangrijk, de muziek.

Kennismaken

Langzaam druppelen nu ook de cursisten binnen en wordt er kennis gemaakt, gekletst en dat natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee en een heerlijke kruidkoek van onze Eefke. Om 19.45 neemt Irene, onze voorzitter, het woord en heet allen van harte welkom en wenst ons veel plezier.

Met de brommer naar de supermarkt – en weer terug

Els, onze dirigent, neemt het over en begint met de warming-up. We rijden brommer, doen
toonladders en beginnen aan de eerste tag. Where is love…hoor maar eens wat we doen. Bij welke stem voel je je op je gemak? Wat ligt binnen je bereik? En langzaam worden de secties groter. Het koor groeit en klinkt meteen al goed! Wat een toppers!

Er wordt hard gewerkt en vooral aan de houding en de ademhaling, want dat staat voor vanavond op het programma. Dan is het tijd om de bladmuziek uit te delen van de 2 songs waar we mee aan de slag gaan de komende weken:

  • Calypso Clapping Song 
  • All I want for Christmas is you

Rehearse-app

rehaerse app

Maar alleen bladmuziek is best lastig. Wij werken ook met de rehearse-app. Mobieltjes worden uit de tas gehaald en we gaan aan de slag. Inlogcode, accepteren en voilà, iedereen heeft de teachtracks te pakken. Superhandig. Els laat ons eerst de 2 songs horen en we komen al helemaal in kerststemming. Tot de pauze gaan we uiteen in sectionals, per stempartij, en gaan we met de eerste song aan de slag. Uit de lokalen komt al een mooie sound!

Klinkt al goed

Dan is het tijd om even op adem te komen en hebben we pauze. Fijn om nader met elkaar kennis te maken. Het voegt ook zo in elkaar en dat is mooi om te ervaren. Na de pauze zingen we de Calypso Clapping Song samen en wat klinkt dat al goed! Hier en daar werken we aan lastige stukjes en wordt het nog mooier!

Huiswerk

Om 22.00 uur rond Els de cursus af en blijven wij als koor nog op onze risers staan. We zingen In this heart en Good Luck Charm, 2 van onze favorieten, als afsluiting. De risers worden opgeruimd, de kopjes afgewassen en met een tevreden gevoel sluiten we af. Met huiswerk voor de volgende week gaat eenieder haar weg. Het was een mooie avond, is het al volgende week?

Myranda WagenaarMyranda Wagenaar is tenor, zingt ook in het kwartet APRIL én is assistent dirigent. Daarnaast vindt ze ook nog de tijd om met enige regelmaat een blog voor de website van Miracle Sound te schrijven.

3 reacties op “We zijn begonnen! Workshop a capella zingen in een koor

  1. Top artikel Myranda. Precies zoals het was.
    Voor mij de eerste keer dat ik het mee maak omdat ik pas kort bij het koor zing..
    Super leuke ervaring.
    Ik kijk al weer uit naar de tweede workshop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *